„Microbuzele nu mai au ce căuta în Chișinău”. Ion Chicu, despre problema transportului public din municipiul Chișinău
Full Article 2 minutes read

„Microbuzele nu mai au ce căuta în Chișinău”. Ion Chicu, despre problema transportului public din municipiul Chișinău

Microbuzele nu mai au ce căuta pe străzile din municipiul Chișinău. Despre acest lucru a declarat premierul Ion Chicu în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 24 februarie. 

„Problemele transportului urban ține de competența primăriei. Noi am discutat cu domnul primar despre viziunele dumnealui, despre dezvoltarea transportului urban. Este clar că microbuzele nu mai au ce căuta în Chișinău. Imediat nu pot fi înlăturate, dar odată ce vor fi procurate mai multe autobuze, mai multe troleibuze, acest tip de transport depășit demult va dispărea de pe străzile municipiului”, a declarat Ion Chicu.

Menționăm că astăzi, 24 februarie, unii șoferii de microbuze nu au iești pe linie în semn de protest.

Amintim că, în data de 9 ianuarie, mai mulți administratori ai microbuzelor de rută din capitală s-au adresat autorităților de la primăria capitalei, cu solicitarea de a dubla costul călătoriilor.

De cealaltă parte, primarul Ion Ceban, susține că tariful de 3 trei pentru călătoriile cu microbuzele ar putea fi majorat numai în condițiile în care acestea vor fi modernizate și vor respecta prevederile contractuale. Mai mult, edilul este de părere că în capitală ar trebui să existe 5-6 companii mari, cu un minimum de 100 de vehicule.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: