Călătoria cu microbuzul va costa 6 lei? Ce spun administratorii rutelor din capitală
Full Article 2 minutes read

Călătoria cu microbuzul va costa 6 lei? Ce spun administratorii rutelor din capitală

Mai mulți administratori ai microbuzelor de rută din capitală s-au adresat autorităților de la primăria capitalei, cu solicitarea de a mări costul călătoriilor până la 6 lei, în loc de 3, cum este în prezent. Decizia a fost luată în cadrul ședinței administratorilor care a avut loc astăzi, 9 ianuarie. 

Administratorul liniei Auto-Rapid, Nicolae Seredneac (reponsabil de liniile 120,129, 134, 157, 162, 166, 173, 178, 184, 189, 190) a precizat pentru NM, că administratorii s-au adresat la primărie cu solicitarea de a ajusta tariful pentru călătorii în conformitate cu cheltuielile. Potrivit acestuia, în funcție de rută, cheltuielile pentru transportarea unui singur pasager variază între 8 și 10 lei.

„Nu vrem să băgăm mâna în buzunarul pensionarilor și a celor cu salarii mici, dar nu avem altă soluție”, a declarat acesta. De asemenea, Seredneac a subliniat că întreținerea mașinilor este constisitoare: este nevoie de deservire tehnică, reparații curente și capitale, etc.

„Pe ruta 129 am avut 45 de mașini, iar acum doar cinci. Am renunțat la celelalte pentru că nu era rentabil”, a explicat Seredneac.

„Am prezentat cheltuielile la primărie. În ultimul timp, transportul de pasageri ne costă 10 lei, dar sunt anumite condiții. Dacă va fi 10 lei, vom transporta nu mai mult de 5 pasageri în picioare. Dar așa cum în orele de vârf, în maxi-taxi sunt mulți oameni, putem scădea tariful până la 6 lei”, a precizat Seredneak.

Informațiile au fost confirmate pentru NM și de administratorul NVSR (responsabil pentru liniile 103, 121, 138, 145, 151, 159, 163), Ofrim Nuțu. Acesta a precizat că lucrează „în pierdere”. Administratorul a precizat că toate solicitările anterioare către primărie nu au dat rezultate. Potrivit acestuia, la ședință s-a discutat scumpirea tarifelor până la 6 sau 8 lei. În final, s-a decis majorarea taxei până la 6 lei.

Precizăm că, ultima oară, prețurile la călătoriile cu microbuzul, în Chișinău, au fost majorate în 2006.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: