Mihai Popșoi, întâlnire cu omologul britanic la Londra. Cameron: „Vom fi întotdeauna alături de Moldova”
Full Article 3 minutes read

Mihai Popșoi, întâlnire cu omologul britanic la Londra. Cameron: „Vom fi întotdeauna alături de Moldova”

Ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi, aflat într-o vizită oficială la Londra, a avut o întrevedere cu omologul său englez, David Cameron, și ministra pentru Europa, Nus Ghani. Oficialii au discutat, printre altele, despre procesul de integrarea la Uniunea Europeană al Republicii Moldova. După întâlnire, David Cameron a declarat că autoritățile de la Londra vor fi „întotdeauna” alături de țara și poporul nostru. 

Potrivit unui comunicat publicat de MAE, Mihai Popșoi a discutat cu David Cameron și Nus Ghani despre mai multe subiecte. Este vorba despre consolidarea relațiilor bilaterale moldo-britanice, cu accent pe fortificarea capacităților instituțiilor naționale, reformele implementate de către țara noastră în procesul de integrare în Uniunea Europeană, precum și aspecte ce țin de securitatea regională.

Au fost abordate și acțiunile care ar putea fi întreprinse pentru a facilita conversiunea permiselor de conducere moldovenești și liberalizarea accesului producției moldovenești pe piața britanică.

I-am mulțumit ministrului britanic de externe pentru faptul că, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord sprijină constant dezvoltarea și consolidarea democrației și rezilienței Republicii Moldova”, a menționat ministrul Popșoi.

Potrivit MAE, la rândul său, ministrul britanic de Externe a asigurat de susținerea Regatului Unit pentru modernizarea țării noastre.

Mihai Popșoi, întâlnire cu omologul britanic la Londra. Cameron: „Vom fi întotdeauna alături de Moldova”

Telegram/MAExplică

Mihai Popșoi, întâlnire cu omologul britanic la Londra. Cameron: „Vom fi întotdeauna alături de Moldova”

Telegram/MAExplică

Totodată, David Cameron a venit cu un mesaj pe platforma X după întrevederea cu șeful diplomației de la Chișinău.

Vom fi întotdeauna alături de Moldova și de poporul său, apărând alegerea lor democratică de a urma calea libertății, independenței și suveranității. Mulțumes, Mihai Popșoi, pentru vizită”, a declarat oficialul.

Precizăm că, în perioada 30 aprilie – 1 mai, Mihai Popșoi efectuează o vizită oficială la Londra, Marea Britanie. Pe lângă întâlnirea cu David Cameron și Nus Ghani, Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu consilierul pentru securitate națională al prim-ministrului britanic, Tim Barrow. Șeful diplomației de la Chișinău mai are planificate întrevederi cu membri ai Parlamentului atât din Camera Comunelor, cât și din Camera Lorzilor. De asemenea, ministrul de Externe se va îtâlni și cu diaspora noastră din Londra.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: