Ministerul Apărării din Belarus a ridicat elicopterele militare din cauza a opt baloane din Lituania. Ce s-a întâmplat?
Full Article 1 minutes read

Ministerul Apărării din Belarus a ridicat elicopterele militare din cauza a opt baloane din Lituania. Ce s-a întâmplat?

Ministerul Apărării de la Minsk a înregistrat o tentativă de încălcare a spațiului aerian a Belarusului din partea Lituaniei, scrie RBC, cu trimitere la canalul de Telegram a instituției. Mai exact, ar fi vorba despre opt baloane lansate din țara vecină, pe care erau ilustrate „simboluri antistatale”.

Potrivit reprezentanților instituției, „provocarea” a avut loc pe 23 august la ora 19:30 în satul Volnovșina din regiunea Oșmeanskov, care este situat în apropierea frontierei cu Lituania.

„Din direcția unui anumit teritoriu au fost lansate opt baloane cu simboluri antistatale”, se arată în comunicat.

Baloanele au fost doborâte fără a se recurge la arme, grație echipajelor de elicoptere MI-24, au anunțat oficialii belaruși. Aceștia nu au precizat ce simboluri erau ilustrate pe baloane.

Ministerul Apărării din Belarus a transmis o notă către Ministerul Afacerilor Externe de la Vilnius, privind incidentul înregistrat.

Precizăm că, tot pe 23 august, circa 35 de mii de lituanieni au format un lanţ uman care s-a întins pe 34 km, din centrul capitalei Vilnius până la graniţa cu Belarus, în semn de solidaritate cu protestatarii din această ţară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: