Ministerul Culturii suspendă mai multe manifestații culturale din cauza situației din regiune
Full Article 2 minutes read

Ministerul Culturii suspendă mai multe manifestații culturale din cauza situației din regiune

În contextul războiului care a început în această dimineață în Ucraina, după invazia rușilor,  Ministerul Culturii al Moldovei anunță despre suspendarea inaugurării primei ediții a Târgului Mărțișorului, care urma să aibă loc astăzi, cu începere la ora 16.00 în Scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”. 

Totodată, se amână manifestarea de înmânarea a Premiilor Ministerului Culturii 2022, ediția a 9-a, care urma să aibă loc vineri, pe 25.02.2022, cu începere la ora 14.00 la Casa Guvernului.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Potrivit presei, s-au produs mai multe explozii la Odesa, Kiev, Harkov, Dnepr și Kramatorsk.
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață, începând cu ora 8.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina. Șefa statului a anunțat că Guvernul va solicita Parlamentului să declarare stare de urgență în Republica Moldova.

Solicit cetățenilor Republicii Moldova, care se află în vizită sau ședere în Ucraina, să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentare”, a declarat șefa statului.

Spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis începând cu ora 12:00.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: