Ministerul de Externe confirmă: pentru data de 1 iunie nu a fost plătită taxa de închiriere pentru Castelul Mimi
Full Article 2 minutes read

Ministerul de Externe confirmă: pentru data de 1 iunie nu a fost plătită taxa de închiriere pentru Castelul Mimi

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) au confirmat că pentru data de 1 iunie, atunci când a avut loc summitul Comunității Politice Europene, nu a fost plătită taxa de închiriere pentru Castelul Mimi. Precizarea a fost făcută pe 7 iulie pentru NM. 

Pe 6 iulie, MAEIE a publicat cheltuielile suportate pentru desfășurarea evenimentului din 1 iunie. Potrivit raportului, Castelul Mimi a fost plătit cu 5,7 mln lei pentru găzduirea summitului. O parte din acești banii fiind alocați pentru locațiunea spațiului pentru perioada 27.04-02.06.2023. Banii alocați au mai inclus cheltuieli precum:

– amenajarea spațiului pentru presă;

– transportarea, instalarea și chiria a trei corturi cu podea, mocheta, sistem de răcire a câte 675 m2 și mobilier necesar pentru centrul de presă servicii decor floral;

– curățenie;

– catering pentru 1200 de persoane.

NM a solicitat o precizare de la MAEIE, având în vedere că, pe 2 iunie, președinta Fundației „Costantin Mimi” Cristina Frolov a  declarat că organizatorii evenimentului nu au plătit pentru arendarea Castelului Mimi.

„Costul închirierii se referă la o perioadă mai lungă de timp, în  speță 27.04 – 02.06.2023 și nu se limitează doar la data de 1 iunie. Acesta acoperă cheltuielile pentru amenajarea teritoriului, logistică, spațiul pentru întâlniri și multe alte aspecte.Mai exact, pentru data de 1 iunie nu a fost plătită taxa de închiriere pentru locație, așa precum a fost agreat cu proprietarii locației”, ne-au explicat reprezentanții instituției.

***

Pe 6 iulie, MAEIE a publicat un raport cu cheltuielile suportate pentru organizarea și desfășurarea celei de-a doua ediții a summitului Comunității Politice Europene, care a avut loc la noi în țară pe data de 1 iunie. Pentru buna organizare a Summit-ului au fost încheiate contracte în sumă de 13 328 519,00 lei. O bună parte din costurile de organizare au fost sau vor fi acoperite direct sau indirect de către partenerii noștri, printre care Franța, Marea Britanie, România și Suedia.

Summitul a avut loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, o proprietate privată situată la aproximativ 35 de kilometri distanță de Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: