Ministerul Sănătății: Peste 38 de mii de persoane, vaccinate împotriva COVID-19 în Moldova
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății: Peste 38 de mii de persoane, vaccinate împotriva COVID-19 în Moldova

Peste 38 de mii de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Datele au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi, 30 martie. 

„Au trecut patru săptămâni de la începutul procesului de vaccinare. Avem deja peste 38 000 de persoane vaccinate. Lucrătorii medicali au fost cuprinși cu o rată de peste 50 la sută. Mai exact, este vorba despre 52%. 86% din toate dozele au fost utilizate, neluând în calcul dozele care au fost distribuite în teritoriile de est. 38% din teritoriile administrative au finalizat toate dozele care au fost anterior distribuite”, a declarat Alexei Ceban, coordonatorul grupului de comunicare privind imunizarea împotriva COVID-19.

De asemenea, acesta a informat că din cele 50 400 de doze donate de România, astăzi peste 14 400 vor fi distribuite spre raioanele Republicii Moldova. Restul dozelor au rămas în depozit pentru a asigura ulterior vaccinarea persoanelor cu a doua doză.

Amintim că România a livrat prima donație a vaccinului AstraZeneca pe 27 februarie, permițând Moldovei să înceapă vaccinarea lucrătorilor medicali din prima linie pe 2 martie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: