Ministerul Sănătății: Peste 38 de mii de persoane, vaccinate împotriva COVID-19 în Moldova
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății: Peste 38 de mii de persoane, vaccinate împotriva COVID-19 în Moldova

Peste 38 de mii de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în Republica Moldova. Datele au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă, organizată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi, 30 martie. 

x

„Au trecut patru săptămâni de la începutul procesului de vaccinare. Avem deja peste 38 000 de persoane vaccinate. Lucrătorii medicali au fost cuprinși cu o rată de peste 50 la sută. Mai exact, este vorba despre 52%. 86% din toate dozele au fost utilizate, neluând în calcul dozele care au fost distribuite în teritoriile de est. 38% din teritoriile administrative au finalizat toate dozele care au fost anterior distribuite”, a declarat Alexei Ceban, coordonatorul grupului de comunicare privind imunizarea împotriva COVID-19.

De asemenea, acesta a informat că din cele 50 400 de doze donate de România, astăzi peste 14 400 vor fi distribuite spre raioanele Republicii Moldova. Restul dozelor au rămas în depozit pentru a asigura ulterior vaccinarea persoanelor cu a doua doză.

Amintim că România a livrat prima donație a vaccinului AstraZeneca pe 27 februarie, permițând Moldovei să înceapă vaccinarea lucrătorilor medicali din prima linie pe 2 martie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: