Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi: Moscova nu recunoaște că a violat spațiul aerian al Moldovei
Full Article 2 minutes read

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi: Moscova nu recunoaște că a violat spațiul aerian al Moldovei

Moscova nu a oferit nicio explicație plauzibilă autorităților de la Chișinău, după ce trei rachete rusești au survolat ilegal spațiul aerian al țării noastre, în dimineața zilei de 10 octombrie. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, în cadrul emisiunii „La 360 de grade”, de la Radio Moldova. Potrivit lui Nosatîi, partea rusă nu a recunoscut nici până astăzi faptul că rachetele sale au survolat spațiul aerian al Moldovei, fără o permisiune în acest sens.

„Nu am primit o explicație oficială. Din discuțiile care au fost cu colegii de la MAI și inclusiv din discuțiile pe care personal le-am purtat cu atașatul militar, partea rusă ia o poziție mai în apărarea acțiunilor sale și solicită mai multe detalii din partea noastră decât ei să recunoască acest caz. Nu am primit confirmare că într-adevăr a fost violat spațiul aerian al Republicii Moldova”, a declarat ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Amintim că pe 10 octombrie, zeci de rachete rusești au lovit infrastructura critică, clădirile rezidențiale și locurile de joacă din Ucraina. Imediat după atacuri, președintele rus Vladimir Putin a numit loviturile „un răspuns la aruncarea în aer al a podului din Crimeea”. Potrivit lui, Rusia lovește „facilități de energie, comandă militară și comunicații”.

În aceeași zi, Ministerul Apărării de la Chișinău a anunțat că trei rachete rusești, care au lovit ținte în Ucraina, au zburat deasupra spațiului aerian al țării noastre. Instituția a declarat că țintele prezentau pericol pentru infrastructura Republicii Moldova și, în special, pentru aeronavele civile care survolează spațiul.

Acțiunea a fost condamnată de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilița și speakerul Igor Grosu. „Este o încălcare flagrantă a spațiului nostru aerian și a neutralității Republicii Moldova comisă de forțele armate ruse”, a menționat Maia Sandu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: