Ministrul Apărării: Peste 380 de militari, mobilizați pentru patrularea străzilor
Full Article 2 minutes read

Ministrul Apărării: Peste 380 de militari, mobilizați pentru patrularea străzilor

Peste 380 militari au fost mobilizaţi, în ultimele 3 zile, pentru patrularea pe jos, alături de polițiști și carabinieri, în locurile publice, parcurile şi zonele de agrement din Chișinău, Cahul și Bălți. Informațiile au fost prezentate de către ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, marți, 7 aprilie.

Alți 51 militari din Batalionul 22 de menţinere a păcii şi Regimentul Rachete Antiaeriene asigură, în continuare, alături de colegii din Poliţie, supravegherea şi monitorizarea circulaţiei persoanelor şi unităţilor de transport la posturile fixe instalate la intrările şi ieşirile din oraşele Soroca şi Ştefan Vodă, dar şi în localitatea Carahasani din raionul Ştefan Vodă, aflate în carantină.

Totodată, peste 120 militari din cadrul Brigăzii de infanterie motorizată “Ştefan cel Mare” cu două unităţi de tehnică din dotarea unităţii au oferit sprijin la amenajarea Centrului COVID-19 Chișinău.

În acelaşi timp, autoturismele Armatei Naționale au transportat peste 300 medici la serviciu sau acasă.

Amintim că pe 17 martie în Republica Moldova a fost decretată stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus. De la izbucnirea focarului, în țara noastră au fost înregistrate 965 de cazuri de infectare cu COVID-19.

37 de persoane au fost declarate vindecate. Au fost înregistrate și 19 decese.

Cele mai multe cazuri depistate sunt în Chișinău (316), Ștefan Vodă (148) și Soroca (125).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: