Ministrul de Externe Nicu Popescu s-a întâlnit cu ministrul rus al Agriculturii Dmitrii Patrușev
Full Article 2 minutes read

Ministrul de Externe Nicu Popescu s-a întâlnit cu ministrul rus al Agriculturii Dmitrii Patrușev

În primele patru luni ale anului viitor va fi organizată o ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică. Anunțul a fost făcut de către viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu, în urma întrevederii cu ministrul agriculturii al Federației Ruse, Dmitrii Patrușev.

Popescu este co-președinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare comercial-economică, iar Patrușev – co-președintele părții ruse a comisiei menționate.

„În vederea intensificării relațiilor comercial-economice am convenit să organizăm în primul trimestru al anului 2022 o nouă reuniune a comisiei și un forum al oamenilor de afaceri. O atenție deosebită am acordat subiectului facilitării exporturilor produselor moldovenești pe piața rusă.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

În context, vicepremierul Nicu Popescu a subliniat importanța eliminării barierelor și restricțiilor din comerțul reciproc, precum taxele de import aplicate față de unele categorii de produse. La rândul său, ministru Dmitrii Patrușev a exprimat deschiderea părții ruse pentru soluționarea problemelor existente în comerțul bilateral.

„Am pledat, de asemenea, pentru intensificarea dialogului sectorial pe linia instituțiilor de profil din țările noastre. La finalul discuției am subliniat încă o dată deschiderea pe care o avem pentru aprofundarea relațiilor economice reciproc avantajoase cu Federația Rusă.” – a punctat șeful diplomației Republicii Moldova.

***

Nicu Popescu efectuează o vizită la Moscova în perioada 16-17 noiembrie. Detalii despre subiectele care vor fi discutate a publicat Ministerul rus de Externe. La ora 12:00, Nicu Popescu și omologul său rus Serghei Lavrov vor susține o conferință de presă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: