Ministrul de Interne a vizitat poliția din Găgăuzia și a numit un nou șef
Full Article 2 minutes read

Ministrul de Interne a vizitat poliția din Găgăuzia și a numit un nou șef

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, a efectuat pe 3 mai o vizită de lucru în teritoriu, unde a avut o ședință cu efectivul Direcției de poliție al UTA Găgăuzia. În cadrul ședinței, a fost numit și prezentat efectivului de către șeful IGP, noul șef-adjunct al Direcției de poliție al UTA Găgăuzia – Andrei Sîrbu. Coincidență sau nu, întâlnirea a avut loc în ziua când bașcanul Irina Vlah a promulgat legea adoptată de Adunarea Populară a Găgăuziei, care permite purtarea panglicii Sf. Gheorghe, contrar prevederilor Parlamentului.

Potrivit unui comunicat de presă, ședința face parte din șirul de întrevederi cu efectivele inspectoratelor subordonate MAI de pe întreg teritoriul țării, realizate de către Ministrul Afacerilor Interne și a șefului IGP, de la începutul perioadei stării de urgență.

În cadrul ședinței, a fost numit și prezentat efectivului de către șeful IGP, noul șef-adjunct al Direcției de poliție al UTA Găgăuzia – Andrei Sîrbu, care anterior a deținut funcția de șef al Inspectoratului de poliție Cahul.

„Au fost stabilite prioritățile, precum și trasate sarcinile în perioada imediat următoare pentru angajații MAI din cadrul Direcției de Poliție și a inspectoratelor teritoriale din regiune. La fel, în cadrul ședinței cu efectivul, au fost puse în discuție provocările cu care se confruntă echipa angajaților de poliție din regiune și abordările comune de soluționare a acestora. Ministrul afacerilor interne a apreciat rezultatele muncii înregistrate de efectivul poliției din Găgăuzia, în special în contextul stării de urgență, pe palierul de asigurare a ordinii publice și gestionarea fluxului de refugiați”, se arată în declarația de presă.

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu a avertizat pe 3 mai că poliția va documenta cazurile de sfidare a legislației naționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: