Revenco îl invită pe Ceban la MAI, pentru discuții despre siguranța rutieră. Reacția primarului capitalei
Full Article 2 minutes read

Revenco îl invită pe Ceban la MAI, pentru discuții despre siguranța rutieră. Reacția primarului capitalei

Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco a avut o discuție cu primarul capitalei Ion Ceban despre siguranța circulației rutiere. Potrivit unui comunicat de presă din 9 septembrie, aceasta a menționat că își dorește o colaborare cu Primăria Chișinău și l-a invitat pe edil la MAI. La rândul său, edilul a menționat că va da curs invitației.

Ana Revenco a menționat că intenționează să inițieze un proces de soluționare a problemelor cu privire la siguranța circulației rutiere și l-a invitat pe primarul capitalei să colaboreze în acest sens.

„Am avut astăzi o discuție telefonică cu Ion Ceban, primarul general al capitalei, și l-am invitat la Ministerul Afacerilor Interne pentru a demara cât mai grabnic un proces constructiv de rezolvare a problemelor situației circulației rutiere și a siguranței traficului rutier din municipiul Chișinău”, a precizat Revenco.

Ministrul de Interne susține că pledează pentru o colaborare cu autoriățile mun. Chișinău.

„Legea prevede foarte clar care este competența Administrației publice locale, precum și ce intră în atribuțiile MAI. Scopul meu este să rezolvăm împreună o problemă sufocantă pentru oraș, iar concluzia este una singură: fără o conlucrare și colaborare corectă și constructivă de ambele părți, atât Primăria cât și MAI, nu vom izbuti să scăpăm de calvarul de zi cu zi prin care trec atât pietonii, cât și șoferii din Chișinău”, a conchis Revenco.

În replică, primarul capitalei a menționat că a discutat, săptămâna aceasta, cu doi dintre actualii miniștri. Edilul a precizat că se va întâlni în țedință cu ministrul de Interne.

„Dincolo de declarațiile politice, care sunt lansate de partide în spațiul public, cred că am identificat soluții pe termen scurt și mediu. Astăzi am fost telefonat și de ministrul de Interne și, în scurt timp, urmează să avem o ședință comună pentru a discuta toate problemele legate de competentele APL și cele centrale. Este vorba de trafic, criminalitate, ordine publică, comerț, parcări dar și altele. Sunt sigur că doar prin abordare pragmatică putem depăși toate impedimentele. Confortul și siguranța cetățenilor este cel mai important pentru mine”, a argumentat Ion Ceban.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: