Ministrul Sănătății: Sunt 8 cazuri confirmate și 46 de persoane posibil infectate
Full Article 2 minutes read

Ministrul Sănătății: Sunt 8 cazuri confirmate și 46 de persoane posibil infectate

În prezent, în Republica Moldova sunt 46 de persoane suspecte de infecție cu COVID-19. Informația a fost confirmată de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă. Aceasta a precizat că bilanțul celor diagnosticați rămâne același – 8 persoane. 

Ministrul Sănătății a explicat că dintre cei 46 de oameni care urmează să fie diagnosticați – 32 sunt internați la Spitalul clinic de boli infecțioase „Toma Ciorba”, 14 persoane sunt internate la Spitalul de boli contagioase pentru copii, inclusiv doi adulți suspectați de infecție cu COVID-19.

Viorica Dumbrăveanu a menționat că dintre cei 8 pacienți care au fost diagnosticați cu coronavirus de tip noi, doi sunt în stare gravă, dar stabilă, 3 în stare medie și 3 înregistrează o dinamică pozitivă, iar starea de sănătate este satisfăcătoare.

„Mai prudenți suntem în situația uneia dintre doamne care și-a determinat de sine stătător tratament, ignorând tratamentul prescris de medic”, a precizat ministrul Sănătății.

Oficialul a subliniat că nicio persoană dintre cele 8 diagnosticate nu sunt la respirație asistată. Pacienții sunt conștienți și vorbesc cu rudele la telefon.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a ținut să accentueze că niciuna dintre persoanele care s-au îmbolnăvit nu au interacționat cu prima persoană testată pozitiv, care a călătorit cu ruta Milano-Chișinău.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: