Mită de €350 mii. Ex-deputatul Nichiforciuc a fost pus sub învinuire
Full Article 50 second read

Mită de €350 mii. Ex-deputatul Nichiforciuc a fost pus sub învinuire

Procuratura Anticorupție anunță că pe 18 iulie curent, procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea unui fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, fiind acuzat de săvârșirea infracțiunii de corupere activă. Potrivit surselor NM, este vorba despre Eugeniu Nichiforciuc. 

Procuratura spune că s-a constatat că fostul deputat, în perioada lunilor mai–iulie a anului 2016, în timp ce se afla în incinta sălii de ședință a Parlamentului Republicii Moldova, din numele Partidului Democrat a promis unei deputate din Parlamentul Republicii Moldova, valută străină în sumă de la 350 000 euro, ceea ce constituie echivalentul sumei de 7 777 650 lei.

Banii promiși, potrivit Procuraturii, au fost pentru ca deputata să părăsească Fracțiunea Partidului Comuniștilor din Republica Moldova din Parlament și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de lege înaintate de Partidul Democrat.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție mai precizează că acțiunile de urmărire penală pe acest caz sunt în curs de desfășurare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: