Mitropolia Moldovei cheamă enoriașii la imunizare: „Vaccinându-ne, demonstrăm dragostea față de apropiații noștri” (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Mitropolia Moldovei cheamă enoriașii la imunizare: „Vaccinându-ne, demonstrăm dragostea față de apropiații noștri” (VIDEO)

Mitropolia Moldovei îndeamnă enoriașii să se vaccineze împotriva noului tip de coronavirus. Un mesaj în acest sens a fost transmis de către secretarul Mitropoliei Vadim Cheibaș, în cadrul unei conferințe de presă care s-a desfășurat pe 26 iunie în fața Palatului Republicii, acolo unde a demarat un maraton de vaccinare anti-Covid.

Peste 3000 de oameni au venit pe 26 iunie la Palatul Republicii, unde a fost amenajat un punct de vaccinare anti-Covid. Potrivit organizatorilor, majoritatea doritorilor sunt persoane în etate, care optează pentru serul rusesc Sputnik V. Unii dintre ei au venit din raioanele țării, inclusiv din stânga Nistrului. Inițial, au fost alocate 3 000 de doze de vaccin Sputnik V. Ulterior, din cauza numărului mare de doritori, lotul a fost suplimentat cu 1000 de doze, donate de Mitropolia Moldovei.

Secretarul Mitropoliei Moldovei Vadim Cheibaș a îndemnat enoriașii să se imunizeze împotriva coronavirusului.

„Cele 1000 de vaccinuri oferite de biserica ortodoxă vor merge direct la enoriașii noștri, cei care sunt simpatizanți și membri activi ai bisericii ortodoxe din Moldova. Vreau să îndemn, pe această cale, toți enoriașii noștri, cei care, deocamdată, nu au reușit să se vaccineze, având în vedere informațiile care parvin suplimentar despre pericolul existent, în continuare, de infectare. Mai ales reieșind din circumstanțele noi ale epidemiei – îndemnăm pe cei care nu au reușit să se vaccineze, să o facă în continuare. Să nu se teamă de acest lucru, s-a demonstrat și este evident că, odată cu campaniile de vaccinare, s-a diminuat mult numărul de infectări și am reușit pentru o perioadă să revenim la așa-zisa „normalitate”, însă este important să nu o pierdem”, a declarat Cheibaș.

Fața bisericească a remarcat că imunizarea înseamnă grijă față de aproape, un principiu promovat de biserică.

„Principiile universale ale bisericii sunt dragostea față de aproape și față de Dumnezeu. Vaccinându-ne, nu facem altceva decât să demonstrăm această dragoste și corectitudine față de apropiații noștri și nu inversul – egoismul și indiferența, care deocamdată se menține în anumite cercuri ale societății noastre”, a conchis Cheibaș.

Până la ora 13:00, în cadrul maratonului de vaccinare care se desfășoară pe 26 iunie la Palatul Republicii, au fost imunizați 3 540 de oameni. Majoritatea au optat pentru serul Sputnik V.

Mitropolia Moldovei a publicat pe 28 mai o declarație cu privire la actul imunizării. Direcția mitropolitană subliniază că biserica nu este în măsură să se expună cu privire la „probleme de ordin strict medical” și că imunizarea este decizia personală a fiecărei persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: