Numărul de doze Sputnik V disponibile la maratonul din capitală a fost suplimentat cu 1000
Full Article 2 minutes read

Numărul de doze Sputnik V disponibile la maratonul din capitală a fost suplimentat cu 1000

Autoritățile municipale au suplimentat numărul de doze de vaccin anti-Covid Sputnik V, disponibile în cadrul maratonului care se desfășoară pe 26 iunie la Palatul Republicii din capitală. Potrivit primarului general al Chișinăului, au fost aduse încă 1 000 de doze.

Edilul a precizat că au mai rămas puțini oameni în rândul format de dimineață în fața Palatului Republicii. Inițial, erau disponibile 3 000 de doze de vaccin Sputnik V.

„Deoarece solicitarea este foarte mare, am apelat la Mitropolia Moldovei, deoarece știam că au fost recepționate doze de vaccin Sputnik, donate de Patriarhia Moscovei, și s-au arătat deschiși să ne ofere încă o mie de doze. Toți oamenii care sunt acum în rând vor fi vaccinați”, a dat asigurări edilul.

Astfel, 4 000 mii de doze de Sputnik V vor fi administrate astăzi la maratonul organizat de Primărie și Ministerul Sănătății.

***

O coadă de sute de oameni s-a format pe 26 iunie la Palatul Republicii, unde se desfășoară un maraton al vaccinării anti-Covid. Majoritatea susțin că au venit pentru că își doresc să fie imunizați anume cu serul rusesc Sputnik V. Coada a început să fie formată încă înainte de miezul nopții.

Și liderul PSRM Igor Dodon a venit pentru a se vaccina, însă, după ce a văzut coada imensă, acesta a plecat.

Pe 19 iunie, în Moldova, a fost livrat un nou lot de vaccinuri Sputnik V – 64 de mii de doze. Dintre acestea, 20 de mii au fost transportate în Transnistria. De asemenea, 4 mii de doze au fost prevăzute pentru Mitropolia Moldovei. Este al doilea lot de vaccinuri Sputnik V donat de Rusia Republicii Moldovei. În aprilie, în țara noastră au fost livrate 71 de mii de doze, inclusiv 31 de mii pentru Transnistria.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: