Mitropolia Moldovei și Ministerul Apărării au semnat un acord de colaborare, care are scopul de a promova educația moral-spirituală în Armata Naţională
Full Article 1 minutes read

Mitropolia Moldovei și Ministerul Apărării au semnat un acord de colaborare, care are scopul de a promova educația moral-spirituală în Armata Naţională

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove și Ministerul Apărării au semnat un acord de colaborare. Acesta are drept scop promovarea educației moral-spirituale și asistenței religioase în Armata Naţională. Mai mult, acordul prevede desfășurarea activităților de asistență religioasă pentru militari și membrii familiilor acestora.

În acest context, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc a menţionat că „religia şi credinţa sunt un atribut important în îndeplinirea cu succes a misiunilor stabilite pentru militari, dar şi în menţinerea moralului acestora la un nivel înalt”.

Potrivit Mitropoliei, planul de acţiuni ce urmează a fi implementat în baza acordului respectiv prevede o serie de activităţi comune desfăşurate de către cele două instituţii.

Mai exact, este vorba despre dotarea cu literatură religioasă a bibliotecilor unităţilor militare, desfăşurarea şedinţelor de asistenţă moral-spirituală cu militarii încorporaţi, organizarea serviciilor divine în unităţi, proiectarea filmelor documentare şi artistice pentru militari în ajunul sărbătorilor religioase, binecuvântarea militarilor detaşaţi în misiuni de menţinere a păcii, precum şi organizarea excursiilor la lăcaşurile sfinte.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: