mitropolia.md

Mitropolia Moldovei și Ministerul Apărării au semnat un acord de colaborare, care are scopul de a promova educația moral-spirituală în Armata Naţională

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove și Ministerul Apărării au semnat un acord de colaborare. Acesta are drept scop promovarea educației moral-spirituale și asistenței religioase în Armata Naţională. Mai mult, acordul prevede desfășurarea activităților de asistență religioasă pentru militari și membrii familiilor acestora.

În acest context, ministrul Apărării, Victor Gaiciuc a menţionat că „religia şi credinţa sunt un atribut important în îndeplinirea cu succes a misiunilor stabilite pentru militari, dar şi în menţinerea moralului acestora la un nivel înalt”.

Potrivit Mitropoliei, planul de acţiuni ce urmează a fi implementat în baza acordului respectiv prevede o serie de activităţi comune desfăşurate de către cele două instituţii.

Mai exact, este vorba despre dotarea cu literatură religioasă a bibliotecilor unităţilor militare, desfăşurarea şedinţelor de asistenţă moral-spirituală cu militarii încorporaţi, organizarea serviciilor divine în unităţi, proiectarea filmelor documentare şi artistice pentru militari în ajunul sărbătorilor religioase, binecuvântarea militarilor detaşaţi în misiuni de menţinere a păcii, precum şi organizarea excursiilor la lăcaşurile sfinte.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: