Mitropolitul Vladimir și ambasadorul Rusiei în Moldova au discutat despre „agenda ortodoxă în condițiile proceselor internaționale”
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Vladimir și ambasadorul Rusiei în Moldova au discutat despre „agenda ortodoxă în condițiile proceselor internaționale”

Ambasadorul Rusiei la Chișinău a discutat „agenda ortodoxă în condițiile proceselor internaționale”, cu Mitropolitul Vladimir al Moldovei. Întrevederea a avut loc pe 13 ianuarie, potrivit unui comunicat de presă publicat de Ambasada Rusiei în Moldova. Mitropolia Moldovei nu a publicat deocamdată detalii despre întâlnire.

Potrivit unui comunicat emis de Ambasada Rusiei la Chișinău, a avut loc „un schimb de opinii substanțiale cu privire la problemele de actualitate ale agendei ortodoxe, ținând cont de natura specifică a proceselor internaționale”. A fost subliniată și importanța eforturilor comune pentru conservarea patrimoniului cultural și a memoriei istorice a lumii ortodoxe. 

Mitropolitul Vladimir a expus poziția neschimbată și permanentă a Bisericilor Ortodoxe locale în promovarea consolidării instituției tradiționale a familiei într-o epocă de substituire „intenționată” a valorilor. 

Diplomatul rus și-a exprimat recunoștința pentru înalta misiune spirituală și educațională a ierarhilor moldoveni în frunte cu Mitropolitul Republicii Moldova”, se arată în declarație.

Amintim că Mitropolitul Vladimir a efectuat o vizită în Rusia la sfârșitul lunii decembrie. Acesta a participat la ședința comună a Sfântului Sinod și Consiliului Suprem Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Ruse. S-a întâmplat la doar două luni după ce capul bisericii ortodoxe a Moldovei a participat la o adunare a bisericii ortodoxe ruse, care a avut loc la Moscova.

Atunci, pe 13 octombrie la o adunare a bisericii ortodoxe ruse. Reprezentanții Mitropoliei din Republica Moldova au declarat că ședința a avut loc la Mănăstirea „Sfântul Daniel” din Moscova, în cadrul căreia au răsunat rugăciuni în sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Mitropolitul Moldovei a fost decorat de patriarhul Kirill al Rusiei cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – ordinul patriarhal „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: