Mitropolitul Vladimir și ambasadorul Rusiei în Moldova au discutat despre „agenda ortodoxă în condițiile proceselor internaționale”
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Vladimir și ambasadorul Rusiei în Moldova au discutat despre „agenda ortodoxă în condițiile proceselor internaționale”

Ambasadorul Rusiei la Chișinău a discutat „agenda ortodoxă în condițiile proceselor internaționale”, cu Mitropolitul Vladimir al Moldovei. Întrevederea a avut loc pe 13 ianuarie, potrivit unui comunicat de presă publicat de Ambasada Rusiei în Moldova. Mitropolia Moldovei nu a publicat deocamdată detalii despre întâlnire.

Potrivit unui comunicat emis de Ambasada Rusiei la Chișinău, a avut loc „un schimb de opinii substanțiale cu privire la problemele de actualitate ale agendei ortodoxe, ținând cont de natura specifică a proceselor internaționale”. A fost subliniată și importanța eforturilor comune pentru conservarea patrimoniului cultural și a memoriei istorice a lumii ortodoxe. 

Mitropolitul Vladimir a expus poziția neschimbată și permanentă a Bisericilor Ortodoxe locale în promovarea consolidării instituției tradiționale a familiei într-o epocă de substituire „intenționată” a valorilor. 

Diplomatul rus și-a exprimat recunoștința pentru înalta misiune spirituală și educațională a ierarhilor moldoveni în frunte cu Mitropolitul Republicii Moldova”, se arată în declarație.

Amintim că Mitropolitul Vladimir a efectuat o vizită în Rusia la sfârșitul lunii decembrie. Acesta a participat la ședința comună a Sfântului Sinod și Consiliului Suprem Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Ruse. S-a întâmplat la doar două luni după ce capul bisericii ortodoxe a Moldovei a participat la o adunare a bisericii ortodoxe ruse, care a avut loc la Moscova.

Atunci, pe 13 octombrie la o adunare a bisericii ortodoxe ruse. Reprezentanții Mitropoliei din Republica Moldova au declarat că ședința a avut loc la Mănăstirea „Sfântul Daniel” din Moscova, în cadrul căreia au răsunat rugăciuni în sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Mitropolitul Moldovei a fost decorat de patriarhul Kirill al Rusiei cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – ordinul patriarhal „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: