Modificări în procesul de depunere a dosarului pentru redobândirea cetățeniei române. Se cere apostilarea documentelor moldovenești
Full Article 2 minutes read

Modificări în procesul de depunere a dosarului pentru redobândirea cetățeniei române. Se cere apostilarea documentelor moldovenești

Solicitanții de cetățenie română vor trebui să aplice apostila pe documentele necesare pentru depunerea dosarului, informează Ambasada României în Republica Moldova. Schimbarea intervine, după ce, printr-o ordonanță de urgență a guvernului au fost duse modificări la legea cetățeniei române nr.21/1991.

„Principalul aspect de interes pentru solicitanții de cetățenie română este faptul că, în noua ordonanță, se prevede în mod expres cerinţa apostilării sau a supralegalizării actelor oficiale depuse de solicitanții de cetățenie în cadrul procedurilor de acordare/redobândire/dobândire a cetățeniei române. Astfel, pe toate documentele emise de autoritățile Republicii Moldova depuse în cadrul procedurilor administrative de acordare/redobândire/dobândire a cetățeniei române este necesar să fie aplicată apostila prevăzută de Convenția de la Haga din 1961 cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine”, se arată în mesajul ambasadei.

„Documentele necesare a fi prezentate în cadrul procedurii de depunere a jurământului de credință față de România nu trebuie să fie apostilate. În materie de stare civilă, documente de călătorie, acte notariale precum și pentru alte servicii consulare vor fi aplicate în continuare prevederile legislației speciale, în sensul că nu se va solicita apostilarea/supralegalizarea documentelor emise de autoritățile statelor cu care România a încheiat tratate, convenții sau acorduri de asistență juridică, în materie civilă sau de drept al familiei, care prevăd scutirea de supralegalizare (inclusiv cele emise de autoritățile Republicii Moldova)”, se mai arată în același mesaj.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: