Modificări la legea privind controlul tutunului. Cantitatea de nicotină din țigaretele electronice va fi redusă
Full Article 1 minutes read

Modificări la legea privind controlul tutunului. Cantitatea de nicotină din țigaretele electronice va fi redusă

Cantitatea de nicotină care se conține în lichidul din țigaretele electronice și din flacoanele de reumplere va fi redusă de la 72 mg la 20 mg,  iar comercializarea online a tuturor produselor din tutun va fi interzisă.

În acest sens, Guvernul a aprobat în ședința din 30 septembrie, avizul care extinde sfera de aplicare a Legii privind controlul tutunului asupra produselor din tutun și a celor conexe. Prin urmare, se mai propune eliminarea excepțiilor privind etichetarea produselor din tutun și a celor conexe în cazul vânzării lor în magazine, baruri și restaurante cu regim duty-free. Potrivit Guvernului, aceste modificări vor exclude riscul de comerț ilicit și de contrabandă cu aceste produse.

În același timp, proiectul prevede ajustarea art. 911 din Codul contravențional. Astfel, se propune ca sancțiunile contravenționale privind plasarea pe piață și comercializarea produselor din tutun, în special în cazul minorilor, să fie aplicabile și în privința dispozitivelor și accesoriilor de utilizare, reîncărcare și încălzire a acestora.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: