Moldelectrica negociază un parteneriat cu RTE France pentru fortificarea rețelei de energie electrică de înaltă tensiune
Full Article 2 minutes read

Moldelectrica negociază un parteneriat cu RTE France pentru fortificarea rețelei de energie electrică de înaltă tensiune

Rețeaua de energie electrică de înaltă tensiune din Moldova ar putea fi fortificată la rețeaua europeană ENTSO-E. Informația a fost făcută publică de către vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, care a precizat că un parteneriat între Moldelectrica și omologii din Franța de la instituția RTE France (Réseau de Transport d’Électricité) este în curs de dezvoltare. Demnitarul a discutat cu Cécile Couprie, director regional al Agenției Franceze pentru Dezvoltare despre mai multe inițiative menite să susțină Moldova în contextul impactului războiului din Ucraina.

„Am avut o discuție bună cu Cécile Couprie, director regional al Agenției Franceze pentru Dezvoltare. Am discutat implementarea accelerată a unor inițiative în sprijinul țării noastre pentru a putea să facem mai ușor față impactului războiului de agresiune rus asupra Ucrainei”, a precizat Nicu Popescu pe 14 septembrie.

Potrivit ministrului de Externe al Moldovei, în noul context regional, cooperarea cu AFD în sectoarele feroviar și energetic şi obţinerea de rezultate concrete au devenit mai urgente.

Nicu Popescu a adăugat că este dezvoltat un parteneriat între Moldelectrica și omologii din Franța de la instituția RTE France (Réseau de Transport d’Électricité) în vederea fortificării rețelei de energie electrică de înaltă tensiune din Moldova la rețeaua europeană ENTSO-E, precum și un proiect pentru a identifica și prioritiza investițiile necesare în vederea îmbunătățirii sistemului feroviar național.

„Dezvoltarea europeană înseamnă mobilizarea suportului partenerilor strategici în domenii prioritare și îmbunătățirea pe termen lung a infrastructurii țării noastre, a conchis vicepremierul.

Amintim că Republica Moldova achiziționează 30% din energia electrică necesară din Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: