Moldova a exportat, în primele zece luni ale anului 2023, vinuri în valoare de peste 111 milioane dolari. Principalele destinații
Full Article 2 minutes read

Moldova a exportat, în primele zece luni ale anului 2023, vinuri în valoare de peste 111 milioane dolari. Principalele destinații

Republica Moldova a exportat, în primele zece luni ale anului 2023, vinuri în valoare de peste 111 milioane dolari SUA. Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, pe 5 ianuarie. Potrivit oficialului, în topul destinațiilor ajung țările din Uniunea Europeană.

„O creștere impresionantă de 8,6% în perioada ianuarie – octombrie 2023, față de aceeași perioadă a anului 2022. Suntem o națiune cu rădăcini adânci în tradiția viti-vinicolă și aceasta nu este doar moștenirea noastră – este și un factor contribuitor pentru un viitor prosper. Destinația vinurilor noastre reflectă și direcția aspirațiilor noastre”, a scris Dumitru Alaiba pe pagina sa de Facebook.

Potrivit oficialului, 45 la sută din vinurile moldovenești au fost exportate în perioada ianuarie-octombrie 2023 pe piața din UE. Alte 29% în alte țări ale lumii, iar 26% – în CSI.

„Vinurile noastre sunt apreciate în România, Polonia, Cehia, Georgia, UK, Statele Unite, Canada, China și multe alte țări. Viticultorii noștri continuă să demonstreze că pasiunea, dedicația și inovația lasă amprente pe piața globală. Oriunde vă aflați, ridicați un pahar de Wine of Moldova pentru a sprijini continuarea creșterii și succesului vinurilor noastre!”, a mai scris Dumitru Alaiba.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: