Moldova a primit o donație în valoare de un milion de dolari pentru gestionarea pandemiei de COVID-19
Full Article 2 minutes read

Moldova a primit o donație în valoare de un milion de dolari pentru gestionarea pandemiei de COVID-19

Republica Moldova a primit o nouă donație în valoare de un milion de dolari, din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).  Lotul conține medicamente, consumabile medicale și dezinfectante pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina și pandemia COVID-19, anunță Ministerul Sănătății.

Potrivit ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, datorită asistenței internaționale, inclusiv suportului OMS, „a fost posibilă fortificarea capacităților instituțiilor medicale din țară, care acordă asistență pacienților infectați cu COVID-19 și persoanelor refugiate. „Mulțumim pentru sprijinul continuu oferit sistemului de sănătate din Republica Moldova”, a declarat Ala Nemerenco.

„Suntem alături de sistemul național de sănătate și de lucrătorii medicali, care au nevoie în continuare de echipamente personale de protecție și echipamente performante pentru a-și face munca în condiții sigure și la cel mai înalt nivel”, a precizat Miljana Grbic, reprezentanta OMS în Republica Moldova.

Organizația Mondială a Sănătății a acordat suport autorităților din sănătate și lucrătorilor medicali din Republica Moldova în combaterea SARS-CoV-2, lansarea și desfășurarea campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, instruirea lucrătorilor medicali și gestionarea crizei refugiaților. Totodată, conform Ministerului, OMS, împreună cu Uniunea Europeană și USAID, au contribuit la îmbunătățirea capacităților naționale de laborator, a supravegherii epidemiologice, managementului clinic, prevenirii și controlului infecțiilor în țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Хотите поддержать то, что мы делаем?

Вы можете внести вклад в качественную журналистику, поддержав нас единоразово через систему E-commerce от банка maib или оформить ежемесячную подписку на Patreon! Так вы станете частью изменения Молдовы к лучшему. Благодаря вашей поддержке мы сможем реализовывать еще больше новых и важных проектов и оставаться независимыми. Независимо от того, как вы нас поддержите, вы получите небольшой подарок. Переходите по ссылке, чтобы стать нашим соучастником. Это не сложно и даже приятно.

Поддержи NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: