Moldova a transmis, la Bruxelles, Contribuția națională la Pachetul de extindere al UE pentru 2024
Full Article 2 minutes read

Moldova a transmis, la Bruxelles, Contribuția națională la Pachetul de extindere al UE pentru 2024

Republica Moldova a transmis pe 24 aprilie, la Bruxelles, Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru 2024. Documentul reflectă progresele înregistrate în implementarea recomandărilor din Pachetul de extindere 2023 și realizarea criteriilor de aderare la Uniunea Europeană în perioada iulie 2023 – martie 2024. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Contribuția națională la Pachetul de extindere al Comisiei Europene pentru anul curent va fi transmisă în două părți – prima în aprilie, iar cea de a doua în septembrie. Progresele raportate de instituțiile naționale vor fi evaluate de către Comisia Europeană în Raportul pentru Republica Moldova din Pachetul de extindere 2024, care va fi publicat către sfârșitul acestui an.

Completarea documentului a fost realizată cu aportul Grupurilor de lucru în coordonare cu Biroul pentru integrare europeană, fiind antrenate sute de angajați din instituțiile publice, reprezentanți ai societății civile, precum și experți din cadrul proiectelor de asistență tehnică oferită de către partenerii de dezvoltare”, se arată în comunicat.

Precizăm că Republica Moldova este țară-candidată la aderarea la Uniunea Europeană din iunie 2022. În decembrie 2023, Consiliul European a aprobat începerea negocierilor de aderare la UE cu țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: