Moldova ar putea exporta mere în India. Va trimite un lot de probă de 100 de tone
Full Article 2 minutes read

Moldova ar putea exporta mere în India. Va trimite un lot de probă de 100 de tone

Republica Moldova va livra în India un lot de probă de 100 de tone de mere. Ulterior, ar putea fi obținută autorizația de export. Posibilitatea de facilitare a exportului produselor agricole moldovenești pe piața din India, în special al merelor și fructelor uscate, și includerea Republicii Moldova în Ordinul de carantină a plantelor a fost discutată de premierul Natalia Gavrilița cu ambasadorul Republicii India în Republica Moldova, cu sediul la București, Rahul Shrivastava, se arată într-un comunicat de presă publicat de Guvern.

Oficialii au discutat aspecte privind consolidarea agendei de cooperare economică moldo-indiană și fortificarea relațiilor diplomatice bilaterale.

Natalia Gavrilița a propus extinderea relațiilor investiționale dintre cele două state. Premierul a amintit despre  avantajele oferite de Republica Moldova investitorilor, cum ar fi zonele economice libere, procedurile vamale simplificate, exportul fără taxe în UE. În context, ambasadorul Indiei a menționat intenția mai multor antreprenori din India de a face investiții în mai multe regiuni ale țării, precizează un comunicat de presă al Guvernului.

Părțile au trecut în revistă și aspecte privind cooperarea bilaterală în domeniul social și educațional, fiind menționat că peste 800 de studenți din India își fac studiile în Republica Moldova, iar popularitatea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” printre studenții din India este în continuă creștere. De asemenea, oficialii au salutat vizita planificată la New Delhi a șefului diplomației moldovenești și au apreciat dinamica pozitivă a relațiilor diplomatice între cele două state, stabilite acum 30 de ani.

Pe larg despre destinațiile de export ale merelor moldovenești, după embargoul instituit de Rusia, puteți citi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: