Moldova ar putea exporta mere în India. Va trimite un lot de probă de 100 de tone
Full Article 2 minutes read

Moldova ar putea exporta mere în India. Va trimite un lot de probă de 100 de tone

Republica Moldova va livra în India un lot de probă de 100 de tone de mere. Ulterior, ar putea fi obținută autorizația de export. Posibilitatea de facilitare a exportului produselor agricole moldovenești pe piața din India, în special al merelor și fructelor uscate, și includerea Republicii Moldova în Ordinul de carantină a plantelor a fost discutată de premierul Natalia Gavrilița cu ambasadorul Republicii India în Republica Moldova, cu sediul la București, Rahul Shrivastava, se arată într-un comunicat de presă publicat de Guvern.

Oficialii au discutat aspecte privind consolidarea agendei de cooperare economică moldo-indiană și fortificarea relațiilor diplomatice bilaterale.

Natalia Gavrilița a propus extinderea relațiilor investiționale dintre cele două state. Premierul a amintit despre  avantajele oferite de Republica Moldova investitorilor, cum ar fi zonele economice libere, procedurile vamale simplificate, exportul fără taxe în UE. În context, ambasadorul Indiei a menționat intenția mai multor antreprenori din India de a face investiții în mai multe regiuni ale țării, precizează un comunicat de presă al Guvernului.

Părțile au trecut în revistă și aspecte privind cooperarea bilaterală în domeniul social și educațional, fiind menționat că peste 800 de studenți din India își fac studiile în Republica Moldova, iar popularitatea Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” printre studenții din India este în continuă creștere. De asemenea, oficialii au salutat vizita planificată la New Delhi a șefului diplomației moldovenești și au apreciat dinamica pozitivă a relațiilor diplomatice între cele două state, stabilite acum 30 de ani.

Pe larg despre destinațiile de export ale merelor moldovenești, după embargoul instituit de Rusia, puteți citi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: