UPDATE Moldova, gata să trimită 50 de pompieri și tehnică specială în Turcia. Dar cu o condiție
Full Article 2 minutes read

UPDATE Moldova, gata să trimită 50 de pompieri și tehnică specială în Turcia. Dar cu o condiție

Republica Moldova a reacționat rapid, după cutremurul masiv care a devastat în această dimineață Turcia și Siria. Autoritățile anunță asistență pentru Turcia. Informațiile au fost confirmate pentru NM de către ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații Excepționale, Liliana Pușcașu.

Potrivit reprezentanților IGSU, Moldova este gata să trimită 50 de pompieri și tehnică specializată.

„Guvernul Turciei a emis o solicitare de ajutor în urma seismului produs. Astfel, Republica Moldova a pregătit să trimită 50 de pompieri și tehnică. Comunicatul va fi emis atunci când va fi clar că ei pleacă. La această oră, autoritățile de la Chișinău așteaptă răspuns de la partea turcă. Oferta Moldovei este depusă la mecanismul Euro-Atlantic de răspuns la dezastre”, a precizat Liliana Pușcașu pentru NM.

Ankara a primit oferte de asistență din partea a 45 de țări după cutremur, a anunțat anterior Erdogan.

UPDATE (13:14) Republica Moldova a solicitat UE și NATO punerea la dispoziție a unui avion care să transporte echipa de salvatori și tehnica necesară, la locul dezastrului.

Amintim că un cutremur cu magnitudinea 7,8 a avut loc în sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria. Numărul morților în urma cutremurului din Turcia și Siria a ajuns la 640.

Autorităţile italiene au anunţat că au ridicat o alertă de tsunami care viza zona de coastă din sudul ţării, emisă după puternicul seism produs în cursul nopţii în centrul Turciei şi nord-vestul Siriei.

Urmare a cutremurului care a avut loc în sud-estul Turciei, lângă granița cu Siria, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a făcut demersuri pentru a fi verificată apartenența la cetățenia țării noastre a victimelor cutremurului. Astfel se menționează că până la momentul actual, printre victime nu există cetățeni moldoveni răniți sau spitalizați în urma cutremurului. Totodată, Ambasada Moldovei la Ankara este pregătită să acorde asistență de specialitate în caz de necesitate.

Menționăm că un lanț de cutremure a avut loc și în România. Institutul de Geologie și Seismologie din Moldova a declarat că seismul a fost resimțit și în țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: