Moldova intenționează să cumpere 2 mln de doze de vaccin anti-COVID prin COVAX și 700 de mii direct din Rusia
Full Article 1 minutes read

Moldova intenționează să cumpere 2 mln de doze de vaccin anti-COVID prin COVAX și 700 de mii direct din Rusia

Republica Moldova va cumpăra peste 2 mln de doze de vaccin prin intermediul platformei COVAX. Decizia a fost luată de Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19, care s-a întrunit în ședință pe15 aprilie. Serurile vor fi achiziționate la preț preferențial.

Totodată,  s-a luat decizia de a fi achiziționate 100.000 doze de vaccin împotriva COVID-19 de tip CoronaVac, prin procedura de contractare directă.

Specialiștii au argumentat procurarea unei cantități mai reduse de vaccin CoronaVac, în contextul acoperirii populației cu vaccin în proporție de 50%  prin intermediul platformei COVAX, recepționării mai multor loturi de vaccin drept donații, dar și negocierii continue cu producătorii de vaccin.

Totodată,  membrii Comitetului au examinat opțiunea de a achiziționa o cantitate suplimentară de vaccin Sputnik V, adițional la cele 182.000 doze care urmează a fi recepționate cu titlu de donație.

În context, aceștia au decis solicitarea ofertei comerciale a producătorului de vaccin Sputnik V de la Fondul de Investiții Directe al Federației Ruse, pentru 700.000 doze de vaccin Sputnik V.

Conform Planului Național de Imunizare anti-COVD-19, Republica Moldova își propune să atingă o acoperire de 70% a populației imunizate împotriva COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: