Moldova va putea procesa până la 7 mii de teste la COVID-19 pe zi
Full Article 2 minutes read

Moldova va putea procesa până la 7 mii de teste la COVID-19 pe zi

Guvernul Republicii Moldova este în proces de achiziție a încă 300 000 de teste la prezența COVID-19. Informația a fost publicată de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pe 19 noiembrie. Aceasta a precizat că laboratoarele din țara noastră vor putea procesa până la 7 mii de teste pe zi.

Ministrul Sănătății a menționat că autoritățile continuă să consolideze capacitățile laboratoarelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică privind testarea la infecția COVID-19. Achiziția de 300 de mii de teste va fi posibilă în cadrul unui proiect în colaborare cu Banca Mondială.

„În cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, suntem în proces de achiziție a încă 300.000 teste PCR. Totodată, laboratoarele au fost dotate cu consumabile, reagenți și dispozitive pentru asigurarea diagnosticului de laborator. Astfel, vom spori capacitatea de testare până la 6000-7000 teste pe zi”, se arată în mesajul Vioricăi Dumbrăveanu.

Potrivit Ministerului Sănătății, până în prezent, în țara noastră au fost confirmați pozitiv cu COVID-19 peste 92,5 mii de persoane și au fost înregistrate peste 2 mii de decese.

***

Vă rugăm să ne susțineți cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: