Moldova, vecină cu Rusia? Medvedev a publicat o hartă a „viitoarei Ucraine”, împărțită între mai multe state
Full Article 2 minutes read

Moldova, vecină cu Rusia? Medvedev a publicat o hartă a „viitoarei Ucraine”, împărțită între mai multe state

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a publicat pe Telegram o hartă a Europei în care Ucraina este împărțită între alte țări, cea mai mare aparținând Rusiei, iar altele mai mici Poloniei și României. Demersul fostului președinte al Rusiei a fost „ferm respins” de Ministerul Afacerilor Externe al României, care a reafirmat, într-o reacție, sprijinul deplin al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei în frontierele sale recunoscute internațional, condamnând, în același timp, agresiunea militară nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Potrivit hărții publicate de Medvedev, două orașe ale Ucrainei, inclusiv Vinnița, ar urma să-i revină României. Cele mai multe orașe, între care Odesa, Cernigov, Donețk, Lugansk, Herson sau Nicolaev ar urma să intre în componența Federației Ruse, iar alte șapte orașe, între care Lvov sau Luțk ar urma să intre în componența Poloniei. Medvedev declară că harta a fost elaborată de „analiștii occidentali”, cărora nu le dă, însă, nume.

Într-o reacție, MAE al României a respins cu fermitate demersul vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev. Potrivit instituției, harta publicată de Medvedev atribuie, „în mod fantezist”, teritorii ale Ucrainei României și altor state vecine Ucrainei.

„MAE consideră că astfel de atitudini fac parte din instrumentarul de propagandă și dezinformare la care recurge de mai multă vreme Federația Rusă și care a fost amplificat după declanșarea războiului ilegal și ilegitim de agresiune împotriva Ucrainei. Astfel de așa-zise „propuneri” și „analize” care vizează redesenarea aleatorie a granițelor unor state și promovează astfel încălcarea dreptului internațional nu reprezintă decât încercări complet nereușite de justificare a propriei conduite de nerespectare a ordinii internaționale bazate pe reguli”, se arată în comunicat.

Moldova, vecină cu Rusia? Medvedev a publicat o hartă a „viitoarei Ucraine”, împărțită între mai multe state


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: