Moldovagaz a organizat licitația privind furnizarea de gaz pentru luna iunie. Cine este compania câștigătoare
Full Article 2 minutes read

Moldovagaz a organizat licitația privind furnizarea de gaz pentru luna iunie. Cine este compania câștigătoare

Energocom va furniza gaze naturale pentru Moldovagaz și în luna iunie. Se întâmplă după ce compania de stat a câștigat licitația organizată în acest scop. Informațiile au fost confirmate pentru NM de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pe 30 mai. 

Licitația privind furnizarea a 16 milioane m3 de gaz către Moldovagaz pentru luna iunie a avut loc pe Bursa Română de Mărfuri, pe 29 mai (în Moldova activează reprezentanța sa – n. r.). Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a confirmat pentru NM că câștigătoarea licitației este compania Energocom.

Prețul exact pentru furnizarea gazului, a precizat Ceban, va fi publicat pe 3 iunie. Se întâmplă din cauza faptului că prețul din contractul de furnizare a gazului se formează în baza unei formule, care, la rândul său, se bazează pe prețurile de piață pentru gaz.

Licitația privind furnizarea gazelor naturale pentru Moldovagaz în iunie s-a încheiat cu succes de abia din a treia încercare. Prima licitație a avut loc pe 23 mai. Aceasta a fost câștigată de East Gas Energy Trading (EGET), dar Moldogavaz nu a acceptat oferta, argumentând că compania nu îndeplinea condiția privind cinci ani de experiență pe piața gazelor. Cea de-a doua licitație, care a avut loc pe 24 mai, a eșuat din cauza lipsei de ofertanți.

Precizăm că Energocom a câștigat și licitația pentru furnizarea de gaze către Moldovagaz pentru luna mai.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: