Moldovagaz asigură moldovenii vor avea gaz, deși presiunea acestuia în sistem este „aproape critică”
Full Article 2 minutes read

Moldovagaz asigură moldovenii vor avea gaz, deși presiunea acestuia în sistem este „aproape critică”

Moldovagaz dă asigurări consumatorilor țării, că situația cu privire la aprovizionarea cu gaze va fi depășită. Furnizorul de gaz, menționează printr-o notă, că aprovizionarea cu gaze continuă, deși sistemul de transport gaze naturale al țării, funcționează la parametri de presiune critici.

În același timp, Moldovagaz amintește că în istoria Republicii Moldova au existat deja perioade, în care presiunea gazului în sistem a fost mult mai scăzută, decât în prezent.

„Atunci s-a făcut față situației, la fel va fi și acum. Asigurăm consumatorii țării că situația dificilă cu aprovizionarea cu gaze va fi depășită. Totodată, întreprinderile din grupul „Moldovagaz”, inclusiv operatorul sistemului de transport gaze, vor lucra în coordonare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, iar pe perioada Stării de Urgență vor acționa în concordanță cu situația și deciziile Comisiei pentru Situații de Urgență”, anunță Moldovagaz.

Amintim că în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență pentru 30 de zile. 

Prim-ministra Natalia Gavriița a declarat de la tribuna Parlamentului că pe piața gazelor naturale din Republica Moldova a fost înregistrat un deficit de circa 16 mil. m3, necesarul de gaze pentru luna octombrie fiind acoperit în mărime de doar 67 %. De asemenea, Natalia Gavrilița a dat citire unui set de măsuri în contextul stării de urgență. 

De remarcat că contractul cu Gazprom se încheie la sfârșitul lunii octombrie, iar negocierile privind prelungirea acestuia stagnează. 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: