Moldoveanul care a fost transportat de către SMURD din România în R. Moldova a mințit când a spus că este infectat cu COVID-19
Full Article 2 minutes read

Moldoveanul care a fost transportat de către SMURD din România în R. Moldova a mințit când a spus că este infectat cu COVID-19

Moldoveanul care a fost transportat de către SMURD din România în Republica Moldova a mințit când a spus că este infectat cu COVID-19. Despre acest lucru a anunțat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 17 martie.

„Ca rezultat al examinării, nu au fost depistate careva simptome clinice al infecției cu COVID-19. Defapt, persoana a recunoscut că a recurs la acest gest dat fiind faptul că s-a certat cu un transportator pe teritoriul României. A fost rugată să coboare din mijlocul de transport și a recurs la această farsă, invocând autorităților române că este infectat cu COVID-19 pentru a ajunge pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Dumbrăveanu.

De asemenea, aceasta a spus că „persoana a fost preluată de către organele de poliție și vor fi aplicate sancțiunile corespunzătoare”.

Precizăm că pe teritoriul Republicii Moldova a mai fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul celor infectați a ajuns la 30 de persoane.

*IMPORTANT! Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat pandemie de coronavirus. Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie. 80% dintre pacienți suportă boala ca pe o răceală simplă, dar în 20% dintre cazuri pot avea loc complicații grave. Nivelul mediu de mortalitate este de 3,5%, însă în cazul persoanelor vârstnice poate ajunge la 14-15%. Pentru a vă proteja, urmați câteva recomandări simple:
1. Spălați mâinile în mod regulat cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluții pe bază de spirt;
2. Păstrați distanța de minimum 1 metru față de alte persoane (în special față de cele care tușesc sau strănută);
3. Nu vă atingeți ochii, nasul, gura cu mâinile murdare;
4. În cazul în care tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura cu un șervețel sau cu încheietura cotului;
5. În cazul în care aveți febră, tuse uscată sau dificultăți de respirație – apelați serviciul 112. Atenție! Nu mergeți personal la spital sau clinică, pentru a nu pune în pericol alte persoane

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: