Moldovenii au consumat, într-un singur an, 604 mln de ouă: câte sunt de origine locală 
Full Article 50 second read

Moldovenii au consumat, într-un singur an, 604 mln de ouă: câte sunt de origine locală 

În 2022 moldovenii au consumat, în total, 604 milioane de ouă. Aproximativ 242 de ouă pe an de fiecare. Iar 95% din ouăle pe care le consumăm sunt de origine locală. Datele au fost prezentate de ministrul Economiei Dumitru Alaiba, în ajunul sărbătorilor pascale. 

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a declarat că doar în 2022 moldovenii au consumat un total de 604 milioane de ouă. „Cam 242 de ouă pe an sau 4.65 pe săptămână de fiecare”, a precizat oficialul.

Potrivit lui Alaiba, anul trecut, producția locală de ouă a atins valoarea de 1,179 miliarde de lei. „Și asta ia în calcul comerțul cu ouă de casă. Pentru că 95% din ouăle pe care le consumăm sunt de origine locală”, a comunicat el.

În plus, potrivit oficialului, în 2023 Republica Moldova a exportat 9,814 mii de bucăți de ouă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: