Moldovenii, obligați să stea în carantină la intrare în România
Full Article 2 minutes read

Moldovenii, obligați să stea în carantină la intrare în România

Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată în seara de 14 martie de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Persoanele care sosesc în România din aceste țări, regiuni sau teritorii incluse în așa-numita „zonă galbenă” trebuie să stea în carantină timp de 14 zile. Printre aceste țări se află și Republica Moldova.

Intrarea în carantină a persoanelor care vin din aceste țări este obligatorie chiar și pentru cei care prezintă un test PCR cu rezultat negativ. În acest caz, măsura se aplică pentru 10 zile. Pentru călătorii care nu au făcut testul, carantina durează 14 zile. Măsura nu li se aplică celor care, la intrarea în România, fac dovada că sunt vaccinați cu ambele doze sau că au avut, în ultimele 90 de zile, COVID-19 și s-au vindecat. De asemenea, persoanele aflate în tranzit nu vor sta în carantină.

Pe listă figurează 51 de state sau teritorii.  Cea mai importantă modificare față de precedenta listă este că, după mult timp, Statele Unite NU mai figurează pe listă. De asemenea, Canada, țară unde sunt numeroși emigranți români, rămâne în afara listei.

De asemenea, Republica Moldova rămâne în zona galbenă.

În schimb, Turcia și Grecia nu figurează în continuare pe lista galbenă. Și Germania, scoasă de pe listă încă de la actualizarea din 19 februarie, rămâne în zona „verde”.

Puteți consulta AICI tabelul cu lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: