Moldovenii pot șofa temporar în Spania fără a avea un permis local. Acordul semnat la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Moldovenii pot șofa temporar în Spania fără a avea un permis local. Acordul semnat la Chișinău

Șoferii, care au permise de conducere valide în Republica Moldova, pot șofa temporar în Spania fără a avea un permis local. Iar cei care decid să rămână în Spania nu vor susține teste suplimentare în procesul de schimbare a permisului. Precizările au fost făcute de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău. 

Republica Moldova și Regatul Spaniei au semnat un acord cu privire la recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere. Documentul a fost semnat la Chișinău de ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros și ministrul Afacerilor Interne al Spaniei Fernando Grande-Marlaska Gomez.

Datorită acordului, persoanele care dețin permise de conducere valide în Republica Moldova pot conduce temporar în Regatul Spaniei fără a fi necesar să obțină un permis local, și invers. De asemenea se simplifică procesul de schimbare a permiselor de conducere pentru cei care se mută dintr-o țară în alta, eliminând necesitatea de a susține teste suplimentare.

Potrivit lui Adrian Efros, peste 18 mii de cetățeni moldoveni sunt în Spania.

„Acest acord prevede că atunci când suntem într-o deplasare, călătorim, în Regatul Spaniei nu vom avea probleme la controlul actelor. Iar pentru cei care au decis să rămână, să activeze în Spania, vor avea posibilitatea ca permisele de conducere eliberate în Republica Moldova să fie transpuse într-o metodă nebirocratică în Regatul Spaniei”, a explicat Efros.

În ianuarie 2024, reprezentanții Parlamentului declarau că Republica Moldova are încheiate trei acorduri similare – cu Republica Turcia, Republica Lituania și Republica Italia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: