„Moldovenii sunt pregătiți să se alăture Programului SpaceX”. Chiril Lucinschi i-a expediat o scrisoare lui Elon Musk (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

„Moldovenii sunt pregătiți să se alăture Programului SpaceX”. Chiril Lucinschi i-a expediat o scrisoare lui Elon Musk (VIDEO)

Chiril Luncinschi i-a expediat o scrisoare publică fondatorului SpaceX. Ex-deputatul moldovean i-a propus americanului Elon Musk să lanseze în Republica Moldova un proiect de pregătire a profesioniștilor pentru transportarea oamenilor pe alte planete.

Mesajul a fost publicat pe YouTube, împreună cu un filmuleț în care au fost incluse fotografii din copilăria lui Chiril Luncinschi. În una din imagini, acesta este în brațele soțului Valentinei Tereșkova, prima femeie care a zburat în spațiu. În alta apare și ex-președintele țării Petru Lucinschi, alături de cosmonautul Iurii Gagarin. Fostul deputat i-a povestit, în câteva cuvinte, lui Elan Musk despre Moldova și a menționat că moldovenii au pus bazele celebrei companii Paramount Pictures. De asemenea, a menționat că în țara noastră erau produse alimente pentru cosmonauți.

„Știu că acest mesaj sună ciudat, dar dacă te stai să te gândești, întreaga națiune a moldovenilor îți propune să lansezi un program educațional global pentru antrenamentul personalului prefesionist pe teritoriul țării noastre. Pentru implementarea acestui proiect, este necesară crearea unui nou ecosistem într-o țară selectată separat – în Moldova. Aici am putea aduce și antrena cei mai talentați și înțelepți oameni din întreaga lume, care ulterior, bazându-se pe experiența de sute de ani a umanității, vor dezvolta un prototip al celui mai eficient model de management al unui nou sistem social, eficiența căruia am putea-o testa în țara noastră. Putem alege cel mai bun model cu profesioniști bine antrenați, care să exploreze planetele. Noi, moldovenii, suntem pregătiți să ne alăturăm Programului Space X, pentru a antrena noi manageri new space, precum și a testa cele mai bune modele în țara noastră”, se arată în scrisoare.

Chiril Lucinschi i-a cerut lui Elon Musk să îi ofere un răspuns public la scrisoare.

„Oamenii noștri sunt în căutarea unui astfel de parteneriat. Sunt convins că această nouă alianță dintre țara noastră și compania ta poate deveni o Direcție Nouă pentru întreaga planetă Pământ. Sunt convins de succes, sunt convins că putem atrage cei mai talentați vizionari și pe cei care vor cu adevărat să schimbe lumea, fiecare în domeniul său. Hai să verificăm dacă am dreptate, ce spui? Tot ce trebuie să faci este să răspunzi public la această scrisoare și să vedem câți oameni din toată lumea vor susține ideea”, a mai spus Lucinschi.

Menționăm că SpaceX este în curs de elaborare a rachetei Starship pentru efectuarea zborurilor pe Lună și pe Marte. La începutul anului, Musk a declarat că plănuiește că construiască pe Marte un oraș cu o populație de 1 mln de oameni. Proiectul ar urma să fie implementat în următorii 30 de ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: