Moldovenii vor putea zbura direct din Chișinău spre Egipt și Maroc. Guvernul dă start negocierilor
Full Article 50 second read

Moldovenii vor putea zbura direct din Chișinău spre Egipt și Maroc. Guvernul dă start negocierilor

Republica Moldova va avea zboruri directe din Chișinău spre Maroc și Egipt. Se întâmplă după ce Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința din 22 noiembrie, inițierea negocierilor asupra proiectelor Acordurilor dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernele Regatului Maroc și cel al Republicii Arabe Egipt.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) anunță că Acordurile au drept scop stabilirea relațiilor de cooperare în domeniul transportului aerian și, totodată, consolidarea relațiilor diplomatice și economice dintre state. Documentele prevăd, de asemenea, principiile de reglementare a funcționării serviciilor aeriene bilaterale, și anume securitatea aviației, tarife, taxe, certificate de navigabilitate și competență etc.

„Încheierea Acordurilor va contribui la diversificarea destinațiilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău și va aduce beneficii economice pentru țara noastră, prin creșterea traficului de pasageri, dar și prin sporirea competitivității pe piața aeronautică autohtonă”, susține ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: