Moldsilva avertizează: Tăierile ilicite de conifere sunt sancţionate
Full Article 1 minutes read

Moldsilva avertizează: Tăierile ilicite de conifere sunt sancţionate

Tăierile ilicite a pinului, molidului sau a oricăror conifere din fondul forestier al Republicii Moldova se sancţionează. Totodată, Agenţia „Moldsilva” atenţionează că mai multe echipe mobile vor întreprinde acțiuni de verificare în acest sens.

„Este regretabil faptul că unii cetăţeni admit diverse acţiuni ilicite pentru a intra în posesia acestora, iar în consecinţă are de suferit integritatea fondului forestier”, declară reprezentanții Moldsilva.

La fel, potrivit Agenției, echipele mobile vor avea menirea să contracareze acţiunile ilegale din cadrul fondului forestier. Totodată, acestea vor fi sporite numeric şi, în colaborare cu alte organe abilitate ale statului, vor atrage o atenţie sporită neadmiterii tăierilor ilicite a pomilor.

În cazul tăierii ilicite şi vătămării până la gradul de încetare a creşterii, în perioada decembrie-ianuarie a arborilor de conifere, cuantumul despăgubirilor constituie de la 1 000 până la 2 000 lei, iar amenda este de la 1200 până la 1500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii, de la 40 la 60 de ore.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: