Moțpan: Vineri, Consiliului Suprem de Securitate va analiza riscurile și provocările pe care le implică actuala campanie electorală
Full Article 2 minutes read

Moțpan: Vineri, Consiliului Suprem de Securitate va analiza riscurile și provocările pe care le implică actuala campanie electorală

Vineri, 28 mai, se va desfășura ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), care va analiza riscurile și provocările pe care le implică actuala campanie electorală. Informația a fost publicată de către deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Chiril Moțpan.

Potrivit parlamentarului, membrii CSS vor discuta despre transparența finanțării partidelor și blocurilor electorale. Al doilea subiect este legat de însăși activitatea secțiilor de votare.

„Sub pretextul absenței banilor în buget, s-a propus ca în activitatea secțiilor de votare să fie implicați voluntari. Este necesar un control strict asupra intențiilor acestor persoane, asupra pregătirii lor și a măsurii în care ele vor corespunde exigențelor. Riscăm să avem, în ziua votării și după, un proces electoral viciat, afectat de lipsa de pregătire a persoanelor implicate în organizarea secțiilor”, a scris Moțpan pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Platformei DA s-a referit și la alegătorii din Transnistria.

„Atât presiunea regimului de la Tiraspol, cât și corupția electorală pot face astfel încât votul cetățenilor din regiunea transnistreană să fie acordat nu de bună voie și în baza unei opțiuni personale, ci la indicația anumitor structuri neconstituționale sau în schimbul mitei electorale. Vedem cum s-a activizat în prezent Tiraspolul și cum a formulat cu text deschis o serie de amenințări și reproșuri. Pe măsura avansării campaniei electorale, această situație riscă să se acutizeze”, a menționat Moțpan și și-a exprimat convingerea că este necesară „luarea de poziție” în raport cu declarațiile menționate.

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârțăa confirmat faptul că ședința CSS va avea loc vineri, 28 mai.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: