„Mulți oameni cu bani se arată deranjați de schimbări”. Spînu a dezmințit zvonurile de corupție
Full Article 2 minutes read

„Mulți oameni cu bani se arată deranjați de schimbări”. Spînu a dezmințit zvonurile de corupție

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu a dezmințit pe 26 august informațiile, potrivit cărora, acesta ar fi „cerut procente din valoarea contractelor de drumuri”. Într-o declarație publicată pe rețelele se socializare, demnitarul a îndemnat persoanele la care ajung astfel de zvonuri să anunțe Centrul Național Anticorupție (CNA) sau Procuratura Anticorupție.

„Mi s-a spus că sunt persoane care răspândesc zvonuri că aș cere procente din valoarea contractelor de drumuri. Minciuni. Dacă vă solicită cineva mită, în numele meu, vă rog imediat să mă informați. Dacă nu aveți încredere în mine, mergeți imediat la CNA sau la Procuratura Anticorupție. O să ofer tot suportul pentru ca astfel de situații să fie elucidate”, a scris Andrei Spînu.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a reiterat că nu va tolera actele de corupție.

„Știu că mulți oameni cu bani se arată deranjați de schimbările care vin în domeniul pe care îl gestionez. Știu că mulți nu înțeleg cum e să faci drumuri fără plăți ilegale. Nu vă temeți. Credeți-mă, vom avea toți de câștigat de la repartizarea corectă, transparentă a contractelor. Toți vom avea de câștigat de la construcția calitativă a unor drumuri care să dureze. Nu vă temeți de schimbările care vin. O să ne învățăm cu toții să lucrăm corect și o să avem cu toții de câștigat. Vă mulțumesc și repet: Zero toleranță față de corupție!”, a conchis ministrul.

***

Amintim că fostul minister al Economiei și Infrastructurii a fost redenumit în Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), fiind separat de Ministerul Economiei (ME). Instituția va prelua următoarele domenii de competență: infrastructura de comunicații, construcții și urbanism, transport, infrastructura de transport, securitate şi eficiență energetică, dezvoltare regională.

Efectivul-limită al aparatului central al ministerului va constitui 100 de angajați și va avea patru secretari de stat și un secretar general al ministerului.

Ministerul va avea în subordinea sa 5 autorități administrative:

  • Agenția pentru Supraveghere Tehnică
  • Agenția pentru Eficiență Energetică
  • Agenția Națională Transport Auto
  • Autoritatea Aeronautică Civilă
  • Agenția Navală a Republicii Moldova

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: