„Munca voastră a dat roade”. Maia Sandu a felicitat Ucraina, Polonia și Georgia pentru calificarea la EURO 2024
Full Article 2 minutes read

„Munca voastră a dat roade”. Maia Sandu a felicitat Ucraina, Polonia și Georgia pentru calificarea la EURO 2024

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a felicitat Ucraina, Polonia și Georgia pentru calificarea la EURO 2024. Cele trei țări au fost ultimele care și-au asigurat prezența la turneu. 

„Felicitări prietenilor noștri din Ucraina, Polonia și Georgia pentru calificarea la UEFA EURO 2024 aseară. Munca voastră grea a dat roade! Vă doresc mult succes și un turneu plin de momente memorabile”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare.

În seara zilei de 26 martie s-a aflat ultimele 3 participante la turneul final din Germania, care sunt Ucraina, Polonia și Georgia. Georgia a trecut la loviturile de departajare de Grecia (0-0, 4-2 d.l.d) și s-a calificat în premieră la un turneu final, scrie sport.ro. Ucraina, care va juca în grupa României la EURO 2024, a revenit de la 0-1 contra Islandei și s-a impus cu 2-1 după un gol decisiv marcat de Mudryk în minutul 84. La loviturile de departajare a ajuns și meciul de la Cardiff dintre Țara Galilor și Polonia. După 0-0 la finalul celor 120 de minute, polonezii s-au impus cu 5-4 în urma loviturilor de la 11 metri.

Grupele pentru EURO 2024:

Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția

Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania

Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia

Grupa D: Polonia, Olanda, Austria, Franța

Grupa E: Belgia, Slovacia, România, Ucraina

Grupa F: Turcia, Georgia, Portugalia, Cehia

Campionatul European de Fotbal (EURO) este un turneu care se desfășoară o dată la patru ani între echipele naționale de fotbal ale statelor membre UEFA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: