Municipalitatea va activa noi blocuri şi secţii Covid. Ion Ceban: circa o treime din cazuri sunt înregistrate în Chişinău
Full Article 2 minutes read

Municipalitatea va activa noi blocuri şi secţii Covid. Ion Ceban: circa o treime din cazuri sunt înregistrate în Chişinău

În municipiul Chișinău vor fi activate noi blocuri și secții Covid. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, Ion Ceban. În cadrul ședinței din 4 octombrie, oficialul a precizat că circa o treime din numărul total de cazuri se înregistrează anume în capitală.

Primarul a precizat că, în prezent, în spitalele municipale sunt internate 929 de persoane, dintre care 44 sunt în stare gravă. În special, sunt la limită locurile în secţiile de Terapie Intensivă, declară Ceban.

„Medicii spun că acest val provocat de tulpina Delta este cel mai agresiv de până acum şi după intensitate şi după afecţiunile şi complicaţiile care le generează. Astfel, analizăm opţiunea de a extinde numărul de paturi COVID-19 în spaţiile medicale, inclusiv a celor din Terapia Intensivă”, a precizat primarul.

Ion Ceban susține că cel mai probabil va fi activat un un bloc Covid-19 în Spitalul „Sfânta Treime”, iar o secţie pentru tratamente paliative, suspecţi sau confirmaţi cu coronavirus va fi pregătită și la Spitalul Clinic Municipal nr. 4.

În context, Ion Ceban atenționează directorii de spitale, de comun cu responsabilii de mentenanţa reţelelor electrice şi protecţia civilă să asigure monitorizarea zilnică a reţelelor electrice și să respecte regulile antiincendiare – sub răspundere personală.

Actualmente, din toate spitalele municipale, doar Spitalul „Gheorghe Paladi” nu este activat în calitate de spital COVID-19. Potrivit autorităților, la necesitate, aici vor fi activate 200-300 paturi, inclusiv 10 paturi de Terapie Intensivă.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: