Municipiul Chișinău: 143 de elevi și 2 copii de grădiniță, infectați cu COVID-19
Full Article 3 minutes read

Municipiul Chișinău: 143 de elevi și 2 copii de grădiniță, infectați cu COVID-19

În spitalele din municipiul Chișinău sunt internați aproape 800 de pacienți infectați cu COVID-19, iar alte aproape 17 000 de persoane se află sub monitorizarea medicilor, la distanță. Totodată, în prezent, 143 de elevi și 2 copii de grădiniță sunt infectați cu noul coronavirus. Datele au fost prezentate în cadrul ședinței din 5 octombrie a serviciilor primăriei.

„Situația rămâne a fi alarmantă. Numărul de noi cazuri este în continuare creștere. Sunt peste 56 500 de cazuri la nivel național și 24 500 de cazuri la nivel de municipiu. Incidența este de 866,41 de persoane la 100 000 de locuitori ai municipiului, ceea ce este foarte mult. Cele mai afectate suburbii rămân a fi: Trușeni, Codru, Stăuceni, Sîngera, Durlești, Băcioi, Bubuieci”, a anunțat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției asistență socială și sănătate.

Potrivit acesteia, în prezent, 16 940 de pacienți din municipiul Chișinău sunt sub supravegherea medicilor prin sistemul Gira. La ziua de ieri, în total, erau internați 786 de pacienți, dintre care 714 confirmați și 72 de pacienți suspecți. 245 sunt în stare gravă, iar 17 sunt intubați.

„Pentru viitor examinăm toate posibilitățile pentru a majora numărul de locuri în spitalele municipale. Ieri am participat la ședința cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, a precizat Tatiana Bucearschi.

Aceasta a dat asigurări că în spitale sunt suficiente echipamente de protecție și medicamente pentru tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Șefa Direcției educație din cadrul primăriei capitalei, Angela Cutasevici, a anunțat că, potrivit celor mai recente date, în instituțiile de învățământ primar și secundare au fost înregistrate 143 de infectări în rândul elevilor și 124 de cazuri active în rândul angajaților, dintre care 110 cadre didactice.

În carantină au fost plasați 2734 de elevi din 120 de clase sau grupe din 44 de instituții de învățământ, inclusiv 7 private. De asemenea, în carantină se află 119 angajați, care au intrat în contact cu persoane infectate din familie.

Din totalul claselor aflate în carantină, 31 sunt clase primare, 53 – gimnaziale și 32 – liceale.

„În majoritatea cazurilor, sursele de infectare sunt din familie. Țin să atenționez că focare de îmbolnăvire în interiorul instituțiilor de la elev la elev nu avem atestate”, a precizat Cutasevici.

În ceea ce ține grădinițele, au fost înregistrate două cazuri active în rândul copiilor și 27 în rîndul angajaților. În autoizolare au fost plasați 94 de copii și 25 de angajați. Este vorba despre copii din 5 grupe, 5 grădinițe.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: