Naftogaz a anunțat când ar putea avea loc o nouă rundă de negocieri, în cazul în care nu va fi semnat un nou acord cu Gazpromul, până la sfârșitul anului
Full Article 2 minutes read

Naftogaz a anunțat când ar putea avea loc o nouă rundă de negocieri, în cazul în care nu va fi semnat un nou acord cu Gazpromul, până la sfârșitul anului

Dacă Rusia și Ucraina nu vor reuși să ajungă la un nou acord privind tranzitul de gaz, până la sfârșitul acestui an, o nouă rundă de negocieri ar putea avea loc în aprilie sau mai 2020. Declarația a fost făcută de directorul executiv al companiei Naftogaz, Andrei Kobolev, scrie RBC, ieri, 17 decembrie. 

„Sper că, în cazul în care contractul nu va fi semnat acum, atunci în aprilie-mai o să ne întoarcem la aceste discuții cu partea rusă și europeană”, a precizat Kobolev.

Potrivit acestuia, sancțiunile adoptate de Congresul SUA împotriva gazoductului rus Nord Stream 2 sporește șansele ca acordul să fie semnat la sfârșitul acestui an sau la începutul celui viitor. Proiectul a fost deja aprobat de Congresul SUA și urmează să fie promulgat de președintele Donald Trump.

Precizăm că ultima rundă de negocieri între Rusia și Ucraina, privind un nou acord al tranzitului de gaz a avut loc săptămâna trecută la Viena, însă părțile nu au ajuns la o înțelegere finală.

Contractul din prezent a fost semnat în 2009 și expiră pe 31 decembrie. Moscova solicită semnarea unui nou document, însă insistă ca Ucraina să renunțe la pretențiile financiare și la încetarea proceselor judiciare. De cealaltă parte, Kievului cere semnarea unui acord pe un termen mai lung și revizuirea tarifelor pentru tranzitul de gaz.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: