Năstase cheamă presa. Verbițchi: La momentul de față, noi suntem fracțiunea Platforma DA
Full Article 2 minutes read

Năstase cheamă presa. Verbițchi: La momentul de față, noi suntem fracțiunea Platforma DA

Fondatorul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Andrei Năstase va susține pe 22 decembrie o conferință de presă, în cadrul căreia își va expune poziția față de criticile aduse de liderul formațiunii, Dinu Plîngău. Consilierul municipal Ruslan Verbițchi a anunțat, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău (CMC), că consilierii de care s-a disociat conducerea formațiunii constituie în continuare fracțiunea  Platforma DA.

„Vreau să anunț și presa și pe cei care au venit cu anumite învinuiri față de fracțiunea Platformei DA : mâine la ora 10:00, în incinta Primăriei, va fi o conferință de presă a fracțiunii Platformei DA, în frunte cu Andrei Năstase. La momentul de față, noi suntem fracțiunea Platforma DA”, a declarat Verbițchi în cadrul ședinței CMC.

Amintim că secretarul Platformei DA Liviu Vovc a dat citire unei declarații prin care formațiunea se disociază de consilierii municipali care au votat alături de socialiști în favoarea PUZ-urilor declarate ilegal de guvern. Vovc a precizat că doar doi dintre consilierii aleși pe lista Platformei DA „se conduc în continuare de valorile partidului, nu votează proiecte dubioase și construcții supraetajate în Chișinău” – Cristina Jitari și Aliona Doroș.

În ajun, Biroul Politic Național al Platformei DA a decis retragerea sprijinului politic fracțiunii Platforma DA din CMC. Decizia a fost anunțată, pe 20 decembrie, de către președintele formațiunii, Dinu Plîngău.

S-a întâmplat după ce consilierii municipali vizați au votat, alături de cei ai Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru adoptarea a patru Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) controversate, care vor permite construirea unor noi complexe locative. Guvernul a calificat inițiativa drept „ilegală”. Printre cei excluși din Platforma DA se numără și fondatorul formațiunii, consilierul municipal Andrei Năstase. Acesta nu a participat la ședințele CMC din 20 și 21 decembrie și nu a comentat deocamdată anunțul președintelui partidului, Dinu Plîngău.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: