Năstase, critici dure față de „unii” consilieri municipali: „Pe umerii mei și ai Platformei DA ați ajuns în CMC”
Full Article 3 minutes read

Năstase, critici dure față de „unii” consilieri municipali: „Pe umerii mei și ai Platformei DA ați ajuns în CMC”

Consilierul municipal Andrei Năstase a criticat acțiunile anumitor colegi din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC). În timpul unui discurs din ședința din 21 decembrie, acesta a avertizat că ar putea recurge la „solicitări penale” față de unii dintre ei.

Într-o luare de cuvânt, Andrei Năstase a criticat consilierii municipali care, în opinia sa, ar dezinforma societatea, fără a veni cu amendamente utile în perioada stabilită de lege pentru dezbateri. Politicianul nu a precizat la cine anume se referă.

„M-a deranjat personal, nu în calitate de consilier, ci de cetățean și locuitor al Chișinăului, având acest permanent circ de prost-gust, pe care ni l-au oferit câțiva consilieri. Nu foarte mulți. De când minoritățile ar trebui să decidă în orașul Chișinău, de ce acceptăm ca majoritățile să decidă la nivel central, dar nu acceptăm ca majoritatea să decidă la Chișinău?”, a argumentat Năstase.

Ulterior, Andrei Năstase s-a arătat deranjat de unul dintre consilieri, care mergea prin sala de ședințe în timpul discursului său. „Stimate domn, vă grăbiți undeva? De câte ori ați luat cuvântul, câte proiecte de decizii ați formulat în CMC? Niciunul. Iată de ce am să vă amintesc – pe umerii mei ați ajuns în CMC și a colegilor mei din Platforma DA”, i-a spus Năstase.

Fondatorul Platformei DA s-a adresat către partidele pro-europene: „Haideți să le demonstrăm chișinăuienilor că suntem mai buni decât socialiștii, să le demonstrăm că suntem mai buni decât Ion Ceban. Haideți să nu-l creștem în sondaje, la categoria „încrederea cetățenilor”. Vă îndemn pe cei care vă spuneți pro-români, pro-europeni: uitați-vă unde se duce vectorul european, exact ca pe timpul lui Plahotniuc. Ce faceți voi prin incompetența voastră, exact ca Plahotniuc. Opriți-vă! Dacă veți continua așa, voi veni într-o bună zi cu solicitări penale pe numele unora dintre voi. Ceea ce faceți se duce încet-încet către o zonă penală. Vă mulțumesc tuturor pentru votul din ședința trecută”.

Amintim că un sondaj publicat pe 20 decembrie de IDIS „Viitorul” arată că, îndemnați să numească personalitatea politică/politicianul din Republica Moldova în care au cea mai mare încredere, 17% din participanții la sondaj au răspuns Maia Sandu. Însă atunci când reprezentanții IDIS „Viitorul” au oferit variante de răspuns, datele arată rezultate diferite: în primarul capitalei Ion Ceban au încredere 44,9% dintre respondenți, iar în Maia Sandu – 37%. Interviurile au fost realizate față în față în perioada 4-15 decembrie 2021. Chestionarul a fost redactat în limbile română și rusă, iar eroarea maximală a cercetării este de +2.8%. În total, au fost intervievate 1055 de persoane adulte.

În cadrul ședinței CMC de săptămâna trecută, a fost adoptat în prima lectură bugetul municipiului Chișinău. Pentru adoptarea proiectului au votat 36 de consilieri municipali, majoritatea ai PSRM și ai Platformei DA.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: