Natalia Morari își dorește să revină la conducerea TV8. Jurnalista a apelat la instanța de judecată
Full Article 2 minutes read

Natalia Morari își dorește să revină la conducerea TV8. Jurnalista a apelat la instanța de judecată

Asociația Obștească Media Alternativă, deținătoarea licenței de emisie a postului TV8, a anunțat pe 18 octombrie despre faptul că a fost acționată în judecată de către fosta membră a Asociației, Natalia Morari. Potrivit reprezentanților acesteia, jurnalista solicită să fie restabilită în calitate de membră.

„Pe 20 septembrie a.c., urmare a unei discuții interne, Natalia Morari a semnat o cerere de retragere din Asociație, începând cu data de 30 septembrie. Ulterior, peste o săptămână, pe 27 septembrie, Natalia Morari s-a răzgândit și a informat despre retragerea cererii din 20 septembrie”, se arată în declarația publicată de TV8.

Potrivit informației prezentate de reprezentanții postului de televiziune, Natalia Morari pretinde că ar fi scris cererea de retragere din Asociație în condiții de presiune psihologică și șantaj. Membrii Asociației MA și conducerea TV8 resping categoric aceste acuzații, pe care le califică drept false și calomnioase.

„Menționăm că cererea de retragere a fost acceptată de Adunarea Generală Extraordinară a Asociației, în contextul prevederilor Statutului Asociației Media Alternativă, care stabilesc că „membrii Asociației au obligația de a se abține de la desfălurarea activităților care sunt contrare valorilor și principiilor de activitate ale asociației, manifestate inclusiv prin declarații publice”, se mai arată în declarație.

NM a solicitat un comentariu din partea jurnalistei Natalia Morari, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

***

Amintim că, pe 8 septembrie, jurnalista Natalia Morari a anunțat că ia o pauză de emisie și să iese temporar din Consiliul de Adminstrație al televiziunii TV8. Motivul invocat este faptul că aceasta ar fi șantajată de către angajați ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pentru că a avut o relație cu omul de afaceri Veaceslav Platon, care este și tatăl copilului său. Contactată de NM, Natalia Morari a confirmat că ea este autoarea declarației publicată pe Facebook. SIS a anunțat într-un comunicat de presă că va ancheta cazul și i-a recomandat jurnalistei să depună o plângere și la Procuratura Generală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: