NATO cere mai mult sprijin pentru Ucraina: „Putin se pregăteşte de mai mult război, de noi ofensive şi noi atacuri”
Full Article 2 minutes read

NATO cere mai mult sprijin pentru Ucraina: „Putin se pregăteşte de mai mult război, de noi ofensive şi noi atacuri”

Secretarul general al NATO a declarat în dimineața de 14 februarie, înainte de reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina, că este mai important ca niciodată ca aliaţii să furnizeze mai mult sprijin pentru Ucraina. Oficialul a menționat că, în condiţiile în care săptămâna viitoare se împlineşte un an de la invazia rusă, Vladimir Putin se pregăteşte de „noi ofensive şi noi atacuri”, informează Agerpres.

Jens Stoltenberg a declarat că miniştrii apărării din ţările aliate se întâlnesc marţi şi miercuri într-un „moment critic pentru securitatea noastră”.

„Putin se pregăteşte de mai mult război, de noi ofensive şi noi atacuri. Aşa că este chiar mai important ca aliaţii şi partenerii NATO să furnizeze mai mult sprijin pentru Ucraina. Şi ne vom întâlni astăzi în cadrul Grupului de contact pentru Ucraina şi vom răspunde nevoilor urgente de sprijin sporit către Ucraina”, a adăugat el.

El a subliniat că aliaţii trebuie să furnizeze mai multă muniţie Ucrainei şi, în acest sens, să intensifice producţia şi să consolideze industria de apărare pentru a putea furniza muniţia necesară Ucrainei şi a-şi reface stocurile. De asemenea, a spus el, vor începe să fie discutate angajamentele de investiţii în apărare.

Pe 24 februarie 2023 se împlinește un an de la invazia Rusiei în Ucraina. Potrivit datelor oficiale publicate de către Ofciul ONU pentru Drepturile Omului, până pe 5 februarie au fost confirmate circa 7200 de decese în rândul civililor, provocate de război, inclusiv aproximativ 440 copii. Peste 11 600 de oameni au fost răniți.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: