NATO: Republica Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia
Full Article 2 minutes read

NATO: Republica Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia

Secretarul general adjunct al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Mircea Geoană, a spus pentru Digi24.ro că Republica Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia, dar că țara se află sub presiune din cauza crizei refugiaților și a prețurilor mari la energie. 

„Republica Moldova nu este o țintă militară pentru Rusia, nu avem indicii. Ne uităm la ce se întâmplă în Transnistria dar astăzi nu avem indicii. Asta nu înseamnă că nu se află sub o presiune uriașă, refugiații, prețuri mari la energie, intoxicări și manipulări”, a spus Geoană.

El a mai declarat că Putin a făcut o greșeală de calcul strategic masivă.

„Pe fond el a reușit să facă ceva pe care nimeni nu ar fi anticipat: să forjeze o adevărată conșțiință națională în Ucraina. La fel pentru Georgia, uitați-vă și la Republica Moldova. Conducerea Republicii Moldova are nevoie de sprijinul nostru, pentru că aceste țări, țări neutre, care au vrut să găsească un echilibru, dar astăzi, efectul acestei acțiuni a președintelui Putin a făcut să fie contrar, toate țările vor fugi și mai tare către Occident”, a mai spus Geoană.

Potrivit secretarului general adjunct al NATO, „acest conflict va mai continua cel puțin câteva săptămâni”.

„Nu vedem semne din partea Federației Ruse de încetinire. Acum sunt încetiniți de probleme de moral și de logistică, dar vedem în continuare cum vin întăriri din Abhazia, Osetia, din Orientul Îndepărtat, folosesc arme hipersonice, arme termobarice, arme cu fragmentare care sunt interzise”, a adăugat el.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: